05301908-n 'the externally visible part of the oral cavity on the face and the system of organs surrounding the opening';
Albanian buzë
Arabic فم , فُو
Catalan boca
Greek στόμα
English mouth12 ( )
Basque aho
Finnish suuaukko
French bouche , embouchure
Galician boca
Croatian usta
Indonesian mulut , bibir , kuala , muara
Italian bocca
Japanese
Dutch snufferd , snotkoker , muil , reukorgaan , neus
Polish pysio , buzia , usta
Portuguese boca
Chinese (traditional)
Romanian gură
Slovak ústa
Slovene usta
Spanish boca
Thai โอษฐ์ , ปาก , พระโอษฐ์
Malaysian mulut , bibir , kuala , muara
Definitions
Greek
το άνοιγμα στο μπροστινό και κάτω μέρος της κεφαλής ανθρώπων και ζώων που περιβάλλεται από τα χείλη
Romanian
(prin restringere) buzele și deschizătura dintre ele, buze.
Japanese
顔の口腔の外部的に見える部分と開口部を囲んでいる器官の体系 ― 彼女はから紅をふき取った
English
the externally visible part of the oral cavity on the face and the system of organs surrounding the opening ― she wiped lipstick from her mouth
Italian
la parte esterna, le labbra ― ha preso una salviettina e si è pulito la bocca
Albanian
Secila nga dy pjesët e mishta e të lëvizshme, zakonisht ngjyrë trëndafili, që mbulojnë dhëmbët dhe që kufizojnë e mbyllin gojën nga jashtë, duke u bashkuar në të dy anët e saj në pjesën e poshtme të fytyrës. ― ajo fshiu buzët e lyer me te kuq buzësh
Relations
Hyponym: beak beak cytostome
Hypernym: orifice
Meronym–Part: lingual_artery lingual_vein lip mouth
Holonym–Part: face
Semantic Field: bodyn
External Links

SUMO: = Mouth

TempoWN: (Past: 0.000; Present: 0.000; Future: 0.000)

SentiWN: (+0.00 -0.00) MLSentiCon: (+0.00 -0.00)


Langs:

(0.08007 seconds)
More detail about the Open Multilingual Wordnet (1.2)
This project is now integrated in the Extended Open Multilingual Wordnet (1.2)
Maintainer: Francis Bond <bond@ieee.org>