02818832-n 'a piece of furniture that provides a place to sleep';
Albanian shtrat
Arabic سرِير
Bulgarian одър , легло , креват
Catalan llit
Chinese (simplified)
Danish kane , seng
Greek κρεβάτι
English bed51 ( )
Basque ohe
Finnish sänky
French lit
Galician cama
Croatian krevet , ležaj , postelja
Indonesian katil , ranjang
Icelandic beður , rekkja , sæng , hvíla , rúm
Italian letto
Japanese 臥榻 , ベッド , 寝台
Dutch bed , ledikant , nest , sponde , bedstede , legerstede
Nynorsk slede , seng
Bokmål slede , seng
Polish łóżko , łoże
Portuguese leito , cama , Camas
Chinese (traditional)
Romanian pat
Slovak posteľ , lôžko
Slovene ležišče , postelja
Spanish cama
Swedish säng
Thai เตียง , เตียงนอน , พระแท่นบรรทม , ที่นอน
Malaysian katil , ranjang , tempat tidur
Definitions
Greek
έπιπλο, πάνω στο οποίο κοιμάται ή αναπαύεται κάποιος
Romanian
Mobilă de lemn sau de metal, prevăzută de obicei cu somieră sau cu saltea
Japanese
家具の1つで眠るための場所を提供する ― 彼はベッドの端に座った; その部屋にはベッドと椅子しかなかった
English
a piece of furniture that provides a place to sleep ― he sat on the edge of the bed; the room had only a bed and chair
Italian
mobile destinato al riposo e al sonno, adatto per rimanervi comodamente sdraiati; il mobile che serve per riposare e dormire ― oggi posso stare a letto quanto voglio
Albanian
Orendi prej druri a prej hekuri, që shërben për të fjetur ose për t'u shtrirë mbi të dhe që përbëhet nga një sustë a nga një radhë dërrasash të ngritura mbi katër këmbë, ku shtrohen dysheku e mbulesat e nevojshme ― Shtratin tim sot nuk e rregullova; Dhoma është shumë e thjeshë,me një krevat,tavolin dhe karrige
Relations
Hyponym: berth built-in_bed bunk bunk_bed cot couch deathbed double_bed four-poster hammock marriage_bed murphy_bed plank-bed platform_bed sickbed single_bed sleigh_bed trundle_bed twin_bed water_bed
Hypernym: bedroom_furniture
Meronym–Part: bedstead mattress
Holonym–Part: bedroom
Semantic Field: artifactn
External Links

SUMO: = Bed

TempoWN: (Past: 0.000; Present: 0.089; Future: 0.000)

SentiWN: (+0.00 -0.00) MLSentiCon: (+0.00 -0.25)


Langs:

(0.09596 seconds)
More detail about the Open Multilingual Wordnet (1.2)
This project is now integrated in the Extended Open Multilingual Wordnet (1.2)
Maintainer: Francis Bond <bond@ieee.org>